Tennis vs Squash

Wij zijn natuurlijk fan van een potje tennis Met gevierde namen zoals Peter Nicol, Jahangir Khan, Jonathan Power en Jansher Khan, is squash een van de meest populaire sporten die in opkomst is. Mogelijk zorgt dit wel voor een daling van het tennis spel. De populariteit van het spel is enorm gegroeid en een groot aantal mensen willen het spelen om redenen van concurrentie en training. Het is echter nodig dat iedereen leert squashen voordat ze het expertniveau bereiken.

Als je wilt leren squashen, onthoud dan het feit dat er geen directe manier is om dit spel te leren. Het is echter mogelijk om veel tutorials te lezen die kunnen helpen bij het begrijpen van de basisprincipes van het spel en hoe het te spelen. Als je bekwaam wilt worden in dit spel en een succesvolle aanpak wilt ontwikkelen, moet je je niet beperken tot het spelen van squash, maar je moet het ook regelmatig oefenen. Andere spellen zoals badminton kunnen in je tuin worden gespeeld, maar squash vereist een baan en alle apparatuur zoals squash rackets, bal en uitrusting.

Tips voor het spelen van squash:Voor een beginnende lijkt squash helemaal op het raken van de muur met een rubberen bal. Wanneer je het spel praktisch begint te spelen, zul je je echter realiseren dat, hoewel het uitgangspunt van squash is, de sport veel meer is dan dat. Uithoudingsvermogen en kracht zijn de twee meest cruciale functies in dit spel waarmee u uw tegenstander kunt domineren. Hier worden enkele fundamentele aanwijzingen gegeven die u kunt gebruiken wanneer u squash leert spelen:

Leer de regels van het spel
: Net als bij elke andere sport, zijn er verschillende richtlijnen voor het squashspel. Om meer te weten te komen over deze regels, kunt u verschillende bronnen op internet lezen, uw plaatselijke bibliotheek raadplegen voor een boek of advies vragen aan een oudere speler.

Zoek een squashbaan: Squash vereist in wezen dat er een baan wordt gespeeld. Voer onderzoek uit naar de squashbanen in uw omgeving en controleer of ze een soort lidmaatschap nodig hebben om te kunnen spelen. Gewoonlijk brengen lokale squashbanen geen hoge kosten in rekening en kunnen ze je zelfs verschillende pakketten aanbieden.

Regelen voor iemand om mee te spelen: Vergeet niet dat squash 2 spelers vereist en je kunt je vrienden of iemand anders vragen of ze geïnteresseerd zouden zijn om het met jou te spelen. Als alternatief zou het slim zijn om iemand te vinden die ervaren is in de sport, omdat zij je kunnen begeleiden bij het spelen van squash.

Start de rally: beide spelers wisselen elkaar beurtelings af om de bal tegen een grote muur in het squashbaan te slaan. De verzameling begint met een speler die de bal dient en gaat door omdat deze terugstuitert van de muur naar de andere speler die hem terug naar de muur slaat.

De serve moet binnen de twee rode lijnen op de muur zijn. Als het overschrijdt voorbij de bovenste rode lijn, wordt het als buitengerechtelijk beschouwd, terwijl de onderste regel de servicelijn is. Zorg ervoor dat je de bal stuitert vanaf het kwartveld dat tegenover de kant ligt waar het werd geraakt. Nadat de rally begint, hoef je niet aan de rode lijnen te denken. De rally gaat door totdat een punt wordt gescoord.

De scoresystemen: Er zijn 2 scoresystemen die zijn gebruikt om squashgames te beoordelen:

Engels scoresysteem: dit scoresysteem werd ook wel handout-scores genoemd. Volgens de regels ontvangt de server een punt wanneer de speler de rally wint, terwijl in het geval dat de rally door de ontvanger wordt gewonnen, de speler de service gewoon zonder punten krijgt. Degene die als eerste de 9 haalt, is de winnaar. Wanneer het spel op 8-8 staat, beslist de eerste speler die 8 punten bereikt of het spel moet worden voortgezet naar Set One (9 Points) of Set Two (10 Points). Voorheen werd dit scoresysteem veel gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en de Gemenebestlanden.

PARS: Dit is het officiële scoresysteem in squash, ook wel het Point a Rally-scoresysteem of PARS genoemd. De regels voor deze scoremethode verklaren dat een punt wordt toegekend aan de speler die de rally wint, ongeacht of hij / zij de bal diende of kreeg. Het spel gaat door totdat een van de spelers elf punten behaalt en het is van vitaal belang dat de winnaar een voorsprong van minimaal 2 punten heeft.

Verfijn je spel: als je wilt leren squashen op een serieuzer en professioneler niveau, kun je ook meer te weten komen over het inhuren van een coach die je kan helpen een betere techniek voor het spel te ontwikkelen.

Toch meer zin in een watersport zoals kiten? Kijk dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *