8 veelgemaakte beginnersfouten op de tennisbaan

8 veelgemaakte beginnersfouten op de tennisbaan

Het nieuwe jaar is begonnen en het is tijd voor goede voornemens. Is jouw voornemen om meer te gaan sporten, dan is tennis een hele goede optie. Maar ook wanneer je de sport weer wil oppakken kun je in deze blog even teruglezen. Zo voorkom je deze acht veelgemaakte beginnersfouten en kun je zelfsverzekerd (weer) de tennisbaan op.

Beginnersfout 1: Je kijkt niet naar de bal

De nummer een tip: zorg ervoor dat je op de bal blijft letten. Blijf de bal volgen met je ogen en schat in waar de bal zal landen. Op die manier kun je op tijd op de goede plek zijn om te bal weer terug te slaan. Dat betekent dus anticiperen!

Beginnersfout 2: Je bent bang voor de backhand

In het begin kun je nog wat onzeker zijn over je backhand en wil je misschien, tegen beter weten in, de bal houden met je forehand. In de meeste gevallen eindigt de bal dan niet op de plek waar je hem wil hebben. Probeer daarom gewoon met de backhand te spelen, ookal ben je hier nog niet sterk in.

Beginnersfout 3: Je focust te weinig op techniek

Kracht is belangrijk, maar techniek is belangrijker. Probeer daarom niet elke bal met een kracht te spelen, maar kies voor een gecontroleerde bal met een goede techniek over het net spelen.

Beginnersfout 4: Je weet niet wanneer je moet aanvallen

Sta je halverwege de baan, en moet je een heel eind terugrennen om de bal terug te kunnen slaan, dan heb je aangevallen op het verkeerde moment. Houd je ogen op de bal en zoek het moment op waarop je kunt toeslaan. Dit is vooral een gevoelskwestie, dus wacht geduldig op het goede moment.

Beginnersfout 5: Je raakt gestresst door dubbele fouten

Een dubbele fout kan gebeuren, maar raak er niet door in de stress. Wanneer je moeite hebt met serveren kun je het beste langzaam beginnen. Beter een langzamere service dan altijd de bal uit slaan en op die manier fouten maken.

Beginnersfout 6: Je kopieert andere spelers hun gedrag

Wanneer je een beginnende tennisser bent of weer begint met tennissen kan de baan nog wat onwennig aanvoelen. Je gaat heel snel het spel van je tegenspeler kopieren, maar onthoud dat je jezelf blijft focussen op je eigen stijl. Niet continue smashen wanneer je tegenstander dat doet, maar rustig afwachten op het goede moment en dan toeslaan.

Beginnersfout 7: Je vergeet het belang van het contactpunt

Het contactpunt is een belangrijk onderdeel van tennis. Dit is de verhouding waar jij de bal raakt in verhouding tot je lichaam. Te dichtbij een hoge bal staan maakt de slag niet optimaal, maar ook teveel afstand tot de bal zorgt niet voor een goede slag. Beweeg dus tijdens het spel continue goed over de baan om de bal terug te slaan vanuit de juiste positie.

Beginnersfout 8: Je gaat op pad met slecht materiaal

Er is niets zo vervelend dan de baan op, terwijl je weet dat je met slecht materiaal speelt. Je voelt jezelf minder zelfverzekerd en maakt fouten die je anders niet zou maken. Zorg er daarom voor dat, wanneer je (weer) begint met tennissen, het materiaal in ieder geval op orde is. Een nieuwe bespanning of een paar nieuwe tennisschoenen geven veel zekerheid. Herqua.nl en Betersport.nl zijn online sportwinkels met een breed assortiment producten voor tennis. Lees de Herqua reviews en Betersport ervaringen via Goedbeoordeeld. Deze website verzamelt klantervaringen van bekende webwinkels. Zo kun jij sneller betrouwbare webshops onderscheiden en veilig online shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *