Top drie beste aankopen voor tennissers

Iedere sporter heeft speciale sportartikelen nodig om de sport uit te voeren. Het kan gaan om speciaal schoeisel, speciaal beschermende kleding of een ander artikel wat je nodig hebt voor de sport. Wil jij gaan tennissen? Dan volgt hier de Top 3 van de beste artikelen die je als tennisser moet hebben! 

1. Tenniskleding en zonnepetje

Tenniskleding is meestal wit, al dan niet gecombineerd met donkerblauw. Maar niet alle witte kleding is geschikt voor het tennissen. Tenniskleding dient te voldoen aan de volgende eisen:

  • Vocht- en temperatuurregeling
  • Ademend vermogen
  • Comfort

Wil je weten welke kleding de beste is? Op een review site kun je de persoonlijke ervaringen van andere consumenten lezen. Deze kunnen je een goed idee geven over de voor en nadelen van bepaalde kledingmerken of kledingkeuzes.

Koop een zonneklep; vooral bij het outdoor tennis kan het nog wel eens voorkomen dat je tegen de zon in staat te kijken. Zonnebrillen zijn niet handig om te dragen tijdens het tennissen. 

2. Tennisracket en ballen

Er zitten veel verschillen tussen de tennisrackets. Laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft, op je tennisclub bijvoorbeeld. Wanneer je tevreden bent met het advies kun je bij de online sportwinkels op zoek gaan naar de goedkoopste prijs.

Tennissen gaat natuurlijk niet zonder racket en ballen. Je kunt natuurlijk een racket lenen voor je eerste les, zodat je eerst kunt proberen of je het wel leuk vindt. Denk je er serieus over na om lessen te nemen of af en toe een potje op de tennisbaan te slaan? Investeer dan in je eigen racket, en koop er een setje ballen bij. 

Een setje van tennisballen geeft je de mogelijkheid om zelf een balletje tegen de muur te slaan, als training.

3. Bidon voor water of energydrink

Een tenniswedstrijd duurt gemiddeld 2 uur. Tijdens deze 2 uur kun je niet zomaar even naar de kantine lopen om iets te drinken te bestellen. Het is een behoorlijk intensieve sport waarbij de meeste mensen veel vocht verliezen. Wil je de wedstrijd zonder kramp en uitdrogingsverschijnselen voltooien dan is het drinken van water of een energydrink tijdens de wedstrijd aan te raden. Gebruik hiervoor een goed isolerende, afsluitbare en hervulbare fles waar minimaal 1lt vocht in past. Deze kun je langs de zijlijn in je tas houden, samen met een handdoek. Af en toe een minuutje pauze om je gezicht van het zweet te ontdoen en een slokje van je sportdrankje te nemen is heel normaal! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *