Kalimantan

De leukste plekken om te bezoeken in Kalimantan

Kalimantan is het op twee na grootste ter wereld en je vindt hier hectares weelderige jungles, evenals kronkelende rivieren en ruige landschappen. Zoals je zou verwachten, zijn trektochten en trektochten in de ongerepte regenwouden hier een favoriet tijdverdrijf en kun je alle lokale flora en fauna bekijken, zoals neusapen. Zeker als je even terug wilt naar de natuur en een deel van Indonesië wilt zien dat veel minder door reizigers wordt bezocht, dan is Kalimantan een uitstekende keuze, en tevens een van de mooiste eilanden in dit deel van de wereld. Lees verder om meer te weten te komen over de leukste plekken in Kalimantan.

Maratua Island

Maratua Island ligt tussen Indonesië en het Maleisische deel van Kalimantan en behoort ook tot de Derawan-archipel. Een van de belangrijkste redenen om hier te komen, is om de twee beroemde meren te bekijken die in het gebied te vinden zijn in de vorm van het Tanah Bamban-meer en het Hajj Buang-meer. Er is hier een resort dat bekend staat om zijn kamers die bovenop het water zitten en het zicht is zo goed dat je vissen en schildpadden onder je kunt zien zwemmen. Zoals je je kunt voorstellen, zijn hier watersporten in overvloed en kun je snorkelen en jetskiën, of gewoon een boot huren en het landschap vanaf het water bekijken.

Nationaal park Danau Sentarum

Het Danau Sentarum National Park is een groot moerasgebied. Een groot deel van het park bestaat uit laag regenwoud en grote veenmoerassen en dit is de plek waar je moet zijn als je een grote hoeveelheid inheemse flora en fauna op een pittoreske plek wilt vinden. Sommige van de dieren in het wild die je hier kunt verwachten, zijn orang-oetans, neusapen en krokodillen, of je kunt ook fazanten en ooievaars bekijken. Alsof dat nog niet genoeg was, wonen ook enkele van de inheemse groepen van Kalimantan in het park, zodat je hun kampen kunt bezoeken en kunt zien hoe mensen eeuwenlang op dit eiland hebben geleefd.

Kalimantan

Kakaban Island

Kakaban Island is een van de meest bekende in Kalimantan en staat bekend om zijn majestueuze meer dat in het midden ligt. Het meer zit vol met sierlijke kwallen, hoewel ze niet giftig zijn, wat betekent dat je met ze kunt zwemmen en dit geweldige schouwspel van de natuur van dichtbij kunt bewonderen. De kwallen bestaan ​​uit twee soorten genaamd Golden Jellyfish en Moon Jellyfish en de enige andere plaats ter wereld met een soortgelijk fenomeen is in Micronesië, dus als je de kans krijgt om Kakaban Island te bezoeken, zorg er dan voor dat je een reis maakt naar deze geweldige meer.

Wil je van deze prachtige bestemming genieten? Boek dan nu je vakantie naar Kalimantan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *