De beste fitnessapparaten voor in de sportschool

Apparaten zijn handig om te gebruiken naast losse gewichten zoals een halterstang en dumbbells. Vooral als je je spieren wilt laten groeien (hypertrofie), zijn deze apparaten erg belangrijk en kun je ze niet negeren. Apparaten hebben wel wat beperkingen. Ze bepalen de manier waarop je beweegt en je hoeft niet zelf de gewichten in evenwicht te houden. Maar het goede is dat je je helemaal kunt concentreren op de spier die je wilt trainen en de oefening zwaarder kan maken dan met losse gewichten. In dit artikel vertellen we meer over apparaten die niet mogen ontbreken.

Kettlebell

Een kettlebell is een speciaal soort gewicht dat eruitziet als een kanonskogel met een handvat eraan. Je kunt ze kopen in verschillende zwaartes, zoals 6 kilogram, 16 kilogram, 24 kilogram, 32 kilogram, 40 kilogram en 48 kilogram. Veel mensen denken dat je veel spullen en ruimte nodig hebt om goed en actief te trainen, maar dat is eigenlijk niet waar. Met alleen een kettlebell van een bepaald gewicht kun je al heel effectief trainen. Er zijn namelijk veel verschillende oefeningen die je kunt doen met een kettlebell. Veel van deze oefeningen zijn speciaal, omdat je er meerdere spieren tegelijk mee traint. 

Sit-up bench

Een ‘sit-up bench’ lijkt in eerste instantie bedoeld voor het doen van sit-ups, maar eigenlijk is dit apparaat heel veelzijdig! Je kunt er niet alleen je buikspieren mee trainen, maar ook andere spiergroepen in je lichaam. Het lijkt enigszins op een fitnessbank, maar dat is het niet. Een sit-up bench is absoluut een must-have in een sportschool.

Ab crunch machine

Met de Ab Crunch Machine kun je zittend een crunch-oefening doen. Het lijkt op de bekende crunch, maar op deze machine kun je zelf bepalen hoe zwaar de oefening is en de weerstand aanpassen. Het goede hieraan is dat je de oefening moeilijker kunt maken dan wanneer je een gewone crunch doet zonder de machine. Met de Ab Crunch Machine kun je de moeilijkheidsgraad verhogen, waardoor je spieren meer inspanning moeten leveren. Dit kun je doen door gewichten toe te voegen. Ook de snelheid en de kracht waarmee je de oefening uitvoert, zijn belangrijk.

De twister

De twister is een simpele oefening die goed is voor beginners. Het traint vooral de schuine buikspieren, zoals we al eerder hebben besproken. Het nadeel is dat je de oefening niet moeilijker kunt maken. Maar het goede nieuws is dat de oefening heel gemakkelijk is en door iedereen gedaan kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *